dimecres, 8 de febrer de 2012

Suquet de rap...

Tornar a la normalitat treu temps...o hauria de dir que prioritzem el temps en aquelles coses que volem fer...per sort dies de fútbol són ideals per continuar estant davant d'un ordinador...com la major part del dia...

Un bon suquet de rap...

Necessitem

1 cua de rap (més o menys d'un kg)
4 patates
1 ceba
2 o 3 tomàquets madurs
Julivert
Un grapat de vellanes
3 dents d'all escalivats
2 llesques de pa fregit
Sal i pebre
Aigua
Licor

En una cassola gran sofregim la ceba tallada petita, a foc lent, mentres en una paella sofregim les dues llesques de pa i les reservem. En el mateix oli sofregirem les patates que abans haurem netejat, pelat i escapçat, esperarem que agafin una mica de color i reservem sobre paper absorvent per treure l'excès d'oli.
Netegem els tomàquets i els ratllem (depen del tamany en necessitarem dos o tres), els afegim a la ceba amb un pols de sal, un pols de sucre i el licor escollit (si voleu... un got petit de vi blanc).
Salpebrem el rap generosament i reservem. Mentres posarem l'aigua a bullir.
Preparem una picada al morter amb les vellanes (de Reus! és clar!) el julivert, el pa fregit, els dents d'all escalivat i una mica de sal. Que quedi ben fi.
Quan està llest l'afegim a la cassola amb la ceba i el tomàquet, uns deu minuts tot anant remenant. En aquest moment ja podem posar les patates i l'aigua calenta, quan bulli, esperem 20 minuts amb la cassola tapada, el que trigaran les patates en estar al punt (depen de les patates, és clar!). En aquest moment ja podem posar-hi el rap. i ho coem durant 4 minuts, quan en fa dos ho tastem per rectificar de sal si cal!...i llest!

Millor si esperem unes hores abans de menjar, molt més bo.




Llàstima que no pogueu sentir l'oloreta que feia...



Acompanyar amb unes llesques fines de pa torrades al forn... i evidentment amb un bon vi.
Publica un comentari a l'entrada