Coca de xocolata!!!

Enguany el Pol deix l'escola bressol, El Sonall, als 4 mesos entrava, un esquitx que sempre li penjava el moc, llavors era el més petit i tots els nens el coneixien. Dijous passat va fer 3 anys, i ens va tocar l'esmorzar. L'any passat les magdalenes enguany coca, i els dos cops de xocolata. 
L'any passat em va ajudar, enguany ho va dir que m'ajudaria, però quan ho havia de fer, no em podia ajudar que estava jugant. Jajajaja com canvien!!

Per fer dues coques necessitem:

500 gr de farina de força (W550)
10 gr de sal
3 ous
100 gr de mantega freda de la nevera
120 gr d'aigua
40 gr de llevat fresc
Ratlladures de taronja i llimona
150 gr de "pepites de xocolata"

1 ou batut per pintar les coques

Del llibre de "Brioixeria" d'en Xavier Barriga

La farina, òbviament del Forn Sitaré, gràcies de nou nois!!!

Mentre la massa de galeta reposava a la nevera, em vaig posar amb la coca.

Robot de cuina, accessori de ganxo, posem tots els ingredients menys la mantega i el llevat. Per al llevat, reservem 20 gr per desfer-lo.
Quan estan tots els ingredients amassats és hora de posar la mantega. La tallem en trossos petits i els anem afegint de mica en mica. Amassem bé, aturem el robot uns deu minuts i tornem a afegir més mantega, repòs de la massa, ho fem un altre cop. Així procurem que la massa no s'escalfi i recorda que la mantega ha d'estar freda de la nevera.

Deixem reposar 10 minuts, hora d'afegir el llevat amb la mica d'aigua que l'hem desfet. Aquest moment és una mica crític, doncs penses i per què??? amb el bé que estava quedant. PACIÈNCIA. S'acabarà integrant tot, fem que la màquina funcioni deu minuts i després un repòs de 10 minuts, un altre cop, i un altre...el resultat és una massa elàstica i tova, d'una textura genial. 
Ja està a punt per al primer llevat.
Fem una bola, i la deixem dins d'un bol untat amb oli, el tapem amb plàstic transparent si reposa a la nevera, o amb un drap de cotó si reposa en un lloc sense corrents d'aire. Durant una mitja hora o una hora.
El resultat és aquest:


Moment de separar la massa en les porcions que vulguem en funció del que volem fer. Jo volia fer dues coques, doncs dues boles. Vaig posar "pepites" de xocolata (de 52%). Començarà el segon llevat.



Jo les he deixat una hora tapades amb drap de cotó, el resultat aquest:


Moment d'estirar la massa amb la forma  desitjada. La pintem amb un ou batut amb un pèl de sal. I deixem reposar fins que dobli el seu tamany, una horeta més.

Preparada pel darrer llevat.
 Tornem a pintar amb suavitat, per que no es desinflin, una mica de sucre per sobre i...  al forn!!!

El tindrem pre-escalfat a 210º durant 15 minuts, quan comenci a agafar el color torrat, les podem treure. Els hi donem un cop amb el mànec del ganivet, segons el X.Barriga per treure el vapor d'aigua evitant que es desinflin i baixin. I de fet és cert.


 
No l'hem pogut tastar, però l'olor de brioix que feia tota la casa... fantàstica!!!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada